Musil Marathon, De man zonder eigenschappen I, II en III

HF / Toneelhuis / Guy Cassiers

zondag 24 juni 2012, 14.00
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen

De ondergang van het oude Europa in drie magistrale delen

Met De man zonder eigenschappen, naar Robert Musil, regisseert Guy Cassiers een van de grote panoramische romans van de 20e eeuw. De eerste twee delen werden bedolven onder de lovende kritieken. Met het nieuwe deel III is de cyclus compleet.

Musils verhaal is een kritische, ironische en groteske schildering van het grote Oostenrijks-Hongaarse Rijk in 1913, een jaar voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Even humoristisch als genadeloos worden de roerselen van de menselijke ziel en het raderwerk van het politieke en sociale leven blootgelegd.

Samen tonen de drie delen van deze theatermarathon een maatschappij in crisis die door de onderliggende thema's als identiteit en soevereiniteit, seksualiteit en moraal en de strijd tussen symboolpolitiek en reaalpolitiek sterk doet denken aan het huidige Europa.

Tijdens de pauzes is er eten te koop. Het speciale Marathondiner in Stanislavski is inmiddels uitverkocht.

Inleiding: 13.15 uur

duur: ca. 9 uur

1e rang: € 80.00
2e rang: € 65.00
3e rang: € 45.00
studenten/CJP: € 25.00
4e rang: € 25.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.
HF / Toneelhuis / Guy Cassiers
www.hollandfestival.nl
naar Robert Musil
regie Guy Cassiers
met Dirk Buyse, Katelijne Damen, Gilda De Bal, Vic De Wachter, Tom Dewispelaere, Johan Leysen, Johan Van Assche, Liesa Van der Aa, Wim Van Der Grijn, Marc Van Eeghem, Dries Vanhegen
muziekbewerking, live piano Johan Bossers
Bestel online!
Bookmark and Share