Playgrounds vs Submarine Channel

dinsdag 20 november 2012, 10.00
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • Meer...

Playgrounds vs Submarine Channel

Het Tilburgse Playgrounds Festival en het productiehuis Submarine Channel organiseren voor de tweede keer een uniek eendaags festival over state-of-the-art bewegend beeld in Amsterdam. Wegens het grote succes van de vorige Amsterdamse editie vindt het festival dit jaar voor het eerst plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Playgrounds vs Submarine Channel haalt de spannendste internationale makers en studio's achter hun computerschermen en camera's vandaan om hun beste werk (ideeën, werk en inspiraties) live te komen presenteren. Het wordt een inspirerend, uniek en intiem event met het beste van het beste op het gebied van bewegend beeld. Van animaties, title design, muziekvideo's, commercials, character design, en visuele effecten tot aan nieuwe documentairevormen (i.s.m. IDFA DocLab) en games.

Gasten

Industrial Light & Magic (ILM) is opgericht door Hollywood entrepreneur George Lucas in 1975 en speelt een prominente rol in de wereld van de special effects en CGI (computeranimatie). Met Star Wars, Jurassic Park en Harry Potter als ultieme wapenfeiten is dit bedrijf niet meer weg te denken uit Hollywood en staat de onderneming op de aftiteling van meer dan 200 films. Onlangs werd bekend dat Walt Disney voor 4 miljard dollar Lucasfilm heeft overgenomen. De Nederlander Jorik Dozy, werkzaam voor ILM, timmert sinds 2008 hard aan de weg in Hollywood en werkte als digital artist aan grote blockbusters als The Avengers, Transformers: Dark of the Moon, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, en M.I. Ghost Protocol. Hij zal zijn werk en inspiratiebronnen presenteren in Amsterdam.

Bekijk tabblad MEER voor aanvullende informatie.

duur: ca. 12 uur, inclusief pauze

ticket: € 30.00
Studenten (op vertoon van collegekaart aan de deur: € 17.50

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.
Sil van der Woerd studeerde cum laude af aan Artez in 2005, studeerde vervolgens aan Gnomon – de School Of Visual Effects in Hollywood en maakt sindsdien furore met innovatieve visuals en muziekvideo's voor Lolly Jane Blue en Noisia. Samen met Rutger Hauer regisseerde Van der Woerd de korte film Requiem 2019 die op het festival ook vertoond zal worden in aanwezigheid van Rutger Hauer!

Eerder dit jaar ontstond er op een van de grootste muziekfestivals Coachella in Amerika consternatie. Overleden rapper Tupac stond weer op het podium. Hoe dit kon?   Hollywood VFX bedrijf Digital Domain bracht de rapper terug in de vorm van een nauwelijks van echt te onderscheiden hologram. Op Youtube werden de video’s een gigantische hit en de albumverkoop van Tupac groeide met 500%. De Nederlander Justin van der Lek werkt al meer dan vier jaar bij Digital Domain in L.A., waar hij environments lead is, en zal in Amsterdam acte de presence geven.

Andere sprekers op Playgrounds vs. Submarine Channel zijn:
Henry Hobson (Titles: Rango, Snow White and The Huntsman) / Peppermelon (The Guardian, Fox) / Daniels (Foster the People) / David Wilson (Videoclip: Titanium, IKEA) / ManvsMachine (Idents: 4seven) / Mikey Please (BAFTA winner) / CIA: Operation Ajax / Cognito Comics / Job, Joris & Marieke / Jurjen Versteeg (Vimeo Award) / Floris Kaayk (Human Birdwings) / en nog veel meer...

In de foyers zijn er de hele dag door screeningprogramma's van o.a. OneDotZero en Submarine Channel te bekijken, games te spelen en de dag zal afgesloten worden met een feestje door Superstijl!

Superstijl: De dansvloer heeft het voor het zeggen. Elk kwartier kies je d.m.v. een digitaal stemsysteem uit verschillende muziekstijlen. En de stijl waarvoor het meest gekozen is wordt gelijk gedraaid. Je kunt ook stemmen met je iPhone of Android smartphone. Download alvast de gratis app via de App Store of Android Market. Meer info op www.superstijl.nl
Bestel online!
Bookmark and Share