you PARA \ DISO

Emio Greco \ PC

dinsdag 19 februari 2013, 20.00
Rabozaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

Emio Greco wint de Zwaan voor 'meest indrukwekkende dansproductie' 2012 voor zijn productie ROCCO.

Ga van Hel naar Paradijs: boek kaartjes voor Hell (18 februari) & You Para\diso (19 februari) en maak gebruik van de combikorting! In totaal €10 korting voor 2 voorstellingen op de 1e en 2e rang, €5 korting voor 2 voorstellingen op de 3e en 4e rang. Zie 'Meer'

you PARA \ DISO, het laatste deel van de cyclus geïnspireerd op Dante's La Divina Commedia. Deze creatie van Greco en Scholten volgt op het succesvolle HELL uit 2006 en op de in 2008 uitgebrachte tweeluik [purgatorio] POPOPERA en [purgatorio] IN VISIONE.

you PARA \ DISO is voor het creëren van een nieuw danswerk het minst voor de hand liggende deel van de Dante-cyclus. Vergeleken met de wrange dynamiek van de hel en het purgatorium lijkt het paradijs een slaapverwekkende, betekenisloze en levenloze plek. Geen lijden, geen verlies, geen wreedheid, geen straf. Wat vangen choreografen Emio Greco en Pieter C. Scholten aan met deze conflictloze situatie? De choreografen schreven een decaloog als handleiding voor het binnentreden van het paradijs, die de ontwerpers en dansers zich vervolgens toe-eigenden.

In you PARA \ DISO leggen de zes performers hun individuele weg naar het paradijs af en verleiden de ander met slogans als: ik ben toekomstig, ik ben kosmisch, ik ben vrijgevig. Samen met de dansers treden we binnen in een paradijselijke witte, transparante wereld. Een wereld die wordt gekenmerkt door een onmetelijke zaligheid, maar evengoed door een statische levensloosheid. De streep in de titel van het dansstuk duidt op juist die cesuur, die dubbelzinnigheid: het paradijs heeft vele gezichten en deze zijn even mooi als afschrikwekkend.

Na de voorstelling gaat Lotte Wijers (dramaturg) in gesprek met dansers Suzan Tunca en Dereck Cayla.

Deze voorstellling hoort bij de serie www.ssba.nl/successen

duur: ca. 1 uur 15 minuten, geen pauze

1e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
2e rang: € 27.50
kortingsprijs : € 23.50
3e rang: € 22.50
kortingsprijs : € 18.50
4e rang: € 15.00
kortingsprijs : € 11.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Quotes, 23-11-2012

Verzameling van quotes over you PARA \ DISO
Download pdf


Combitickets

Koop nu kaartjes voor HELL op 18 februari en YOU PARA | DISO op 19 februari en maak gebruik van de combikorting. De korting geldt voor bezoekers die beide voorstellingen in één keer bestellen: 10 euro korting in totaal op 1e en 2e rang - 5 euro korting in totaal op 3e en 4e rang: NB: Korting geldt niet i.c.m. andere aanbiedingen/kortingen en op=op! 

Neem hiervoor contact op met de kassa: T 020 6242311

  • English

you PARA \ DISO is the final part of a dance tetraptich that is inspired by Dante Alighieri's La Divina Commedia. This creation of Emio Greco and Pieter Scholten follows the successful pieces HELL (Montpellier Danse, 2006) and the recently presented diptych [purgatorio] POPOPERA and [purgatorio] IN VISIONE (Holland Festival, 2008). In this performance, as in the previous parts of their Dante trilogy, Emio Greco and Pieter Scholten break away from the usual assumptions about the hereafter. They set out with open visors to look for the answer to the question: what is paradise? When we separate paradise from all those prejudices, it turns out that this is not a simple question to answer. What should we expect from something we value so highly?

For you PARA \ DISO, Greco and Scholten set up a collaboration with various designers who brought their own visions of paradise.

Emio Greco \ PC
www.ickamsterdam.com
Choreografie - Emio Greco , Pieter C. Scholten
Licht- en geluidconcept - Emio Greco, Pieter C. Scholten
Dans - Victor Callans, Dereck Cayla, Vincent Colomes, Neda Hadji-Mirzaei, Sawami Fukuoka, Suzan Tunca
Decorontwerp - Minsuk Cho
Lichtontwerp - Henk Danner
Kostuumontwerp - Clifford Portier
Wereld première - 3 july 2010, Monaco Dance Forum, Salle de Garnier, Monte Carlo, MC
Nederlandse première - 13 july, Julidans, Stadsschouwburg Amsterdam, Amsterdam, NL
Bestel online!
Bookmark and Share