Tramlijn Begeerte

Toneelgroep Oostpool / Marcus Azzini

dinsdag 13 november 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

Blanche Dubois is op de vlucht voor haar verleden. De plantage van haar familie is verteerd, net als de erfenis, haar zelfrespect en haar jeugd. Als een mot die op het licht afvliegt, zoekt ze redding bij haar zus Stella, die samenleeft met Stanley Kowalski, een stoere representant van het nieuwe Amerika. Hij weet Blanche op haar zwakke plek te raken. Totdat het te veel pijn doet.

Tramlijn Begeerte, het wereldberoemde toneelstuk uit 1947 van Tennessee Williams, beschrijft de wrede ontmoeting tussen illusie en werkelijkheid, tussen schoonheid en kracht, tussen vrouw en man. Het verhaal speelt zich af in het broeierige zuiden van de VS, waar de droom van het oude koloniale leven is stukgeslagen, maar de blue piano altijd swingt.

Het stuk werd enkele malen verfilmd, meerdere malen bewerkt en vele malen gespeeld. Dit keer met Maria Kraakman als Blanche en Dragan Bakema als Stanley Kowalski, in de regie van Marcus Azzini en met hetzelfde artistieke team dat de vormgeving verzorgde voor Orlando en Hamlet.

Kijk achter het tabblad Meer voor enkele persreacties.

Inleiding op dinsdag 13 november om 19.45 uur door dramaturg Joris van der Meer, gratis toegankelijk

Nagesprek op woensdag 14 november met regisseur Marcus Azzini, o.l.v. Lorianne van Gelder (mediaredacteur en coördinator op de kunst- & mediaredactie van Het Parool), gratis toegankelijk. Het nagesprek vindt 15 minuten na afloop van de voorstelling plaats.

duur: ca. 2 uur 30 minuten, geen pauze

1e rang: € 30.00
kortingsprijs : € 26.00
2e rang: € 27.50
kortingsprijs : € 23.50
3e rang: € 22.50
kortingsprijs : € 18.50
4e rang: € 15.00
kortingsprijs : € 11.00
5e rang: € 10.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Alle artikelen, 24-10-2012

In een handig overzicht
Lees verder


Een aanrader: Maria Kraakman doet Vivian Leigh verbleken (De Gelderlander)

IJzersterke scènes….Intens spel van Maria Kraakman en Dragan Bakema **** (Telegraaf)

Maria Kraakman speelt Blanche technisch knap en taalvirtuoos. ….Dragan Bakema overtuigd als de explosieve Stanley. (NRC)

Het acteren van Dragan Bakema is ronduit een openbaring…hij speelt zijn rol heftig en op de juiste manier ook strak en gestileerd. (De Volkskrant)

Blanche Dubois, grandioos vertolkt door Maria Kraakman**** ( Theaterkrant)

Maria Kraakman’s sublieme Blanche is modern en toegankelijk. Dragan Bakema’s Stanley buurt, maar ook menselijk. ****(Onstage)
Toneelgroep Oostpool / Marcus Azzini
www.toneelgroepoostpool.nl
tekst Tennessee Williams
vertaling Rob Klinkenberg
regie Marcus Azzini
spel Dragan Bakema, Anne Harbers, Bram van der Heijden, Maria Kraakman, Kirsten Mulder en Stefan Rokebrand
Bestel online!
Bookmark and Share