Donkere Kamer (brandhaarden)

Münchner Kammerspiele / Dries Verhoeven

maandag 28 mei 2012, 16.00
Rabozaal Podium

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media

Dries Verhoeven heeft veel succes met zijn eigenzinnige vorm van theater, waarin realiteit en performance naadloos in elkaar overlopen. Zo werd de voorstelling U bevindt zich hier in 2008 geselecteerd voor het Nederlandse theaterfestival. Op uitnodiging van Johan Simons maakte hij een theatrale installatie met blinde performers bij de Münchner Kammerspiele: Dunkelkammer, de blinde vlekken van een ziend publiek blootgelegd. Het is voor het eerst dat een voorstelling van Verhoeven in de Stadsschouwburg te zien is.

In samenwerking met zes blinde performers maakte Dries Verhoeven Dunkelkammer, een voorstelling over onze zoektocht naar intimiteit, en de mate waarin onze ogen ons daarbij beïnvloeden. Met een panoramacamera filmen de blinden de binnenstad van Amsterdam, en tonen dit vervolgens aan het publiek. Toeschouwers zitten in een caleidoscopische ruimte en zien de alledaagse wereld zoals die door de performers wordt waargenomen.

De blinde performers proberen grip te krijgen op de wereld om hun heen, maar bezitten daar niet altijd de middelen voor. In een indringende voorstelling breekt Dries Verhoeven een lans voor de tastende mens.

"De verbluffende inzichten van de blinde spelers... tonen dat de menselijke waarneming meer is dan de som van alles wat we met onze zintuigen ontvangen. Liefdevol ontbranden de performers de lichten in de hoofden van het publiek." (Münchner Abendzeitung)

Nederlands/Engels gesproken, geen boventiteling

Dunkelkammer is een coproductie van de Münchner Kammerspiele en Dries Verhoeven in Nederlandse coproductie met Festival aan de Werf en de Stadsschouwburg Amsterdam.

Het programma Brandhaarden is een productie van de Stadsschouwburg Amsterdam en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten, het Goethe Instituut, de Gemeente Amsterdam, de Stadt München en de Duitse ambassade.

Op zondag 27 mei is er na de voorstelling van 20.00 uur aansluitend een nagesprek met de makers.

duur: ca. 1 uur 30 minuten, geen pauze

ticket: € 25.00
kortingsprijs : € 21.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Duitstalige recensies, 2-5-2012

in een handig overzicht
Lees verder


de Volkskrant, 18-5-2012

Karin Veraart interviewt Dries Verhoeven
Download pdf


Sapsite.nl, 21-5-2012

Recensie in hét cultuurmagazine van Utrecht
Lees verder


Theaterkrant, 18-5-2012

"Kijken door blinde ogen" (***)
Lees verder


Minirecensie Festival ad Werf, 21-5-2012


Lees verder


Voorpublicatie Parool, 25-5-2012

Door Simon van den Berg
Lees verder


Münchner Kammerspiele / Dries Verhoeven
www.driesverhoeven.com
regie Dries Verhoeven
dramaturgie Koen Tachelet en Nienke Scholts
met tekstbijdragen van Tim Etchells
licht Jürgen Kolb
sounddesign Johann Jürgen Koch
spel Livia Buoni Livia Hofman-Buoni, Saïd Gharbi, Charlotte Glorie, Leslie Mader, Adam Hachana
lichtontwerp Jürgen Kolb
techniek Roel Evenhuis, Karl Klomp, Peter Zwart en Matthijs van Meeuwen
Bestel online!
Bookmark and Share