Flow my tears

Veenfabriek / Wunderbaum / Paul Koek

donderdag 9 februari 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen
  • In de media
  • Meer...

Bekijk hier het fragment uit Opium TV: bit.ly/flowmytears

De prachtige muziek van de 16e-eeuwse componist John Dowland vormt het uitgangspunt voor Flow My Tears met Jeroen Willems (Louis d'Or 2004, Gouden Kalf 2010) en Marleen Scholten (theatergroep Wunderbaum en TV-serie Overspel).

De Veenfabriek neemt elk seizoen een leidend thema als uitgangspunt voor al haar voorstellingen. Dit seizoen staat de vraag centraal in hoeverre het nog nodig is te geloven in de samenleving. Flow My Tears is een van de voorstellingen die zich op een muzikale en poëtische manier naar dit thema richt.

Een man en een vrouw met een verleden trekken rond met een band. Samen brengen ze muziek van John Dowland. Uitgedost als Ojibwe-Indianen. Tijdens een optreden ergens halverwege de tour laat een onderhuidse spanning tussen enkele groepsleden zich niet langer verbergen. Kwekwekibiness ergert zich in toenemende mate aan het individualisme van de klavecimbelspelende Engel Frans. De boog kan altijd gespannen staan. Vernietiging dreigt. Maar zij is er ook nog. De vrouw van Kwekwekibiness. De amazone die in hun verleden de strijd tegen zijn alcoholisme aanvoerde. In haar dromen ontmoet ze de ander-dan-menselijken, en ze heeft hen iets beloofd. Ze wil blijven. Alles is gemaakt van tranen, maar haar liefde is een rots.

Van de Veenfabriek is in 2012 ook Medea (14 feb) en Drei Schwestern (17 mei) te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Flow my tears is een coproductie van de Veenfabriek en Wunderbaum.

duur: ca. 1 uur 45 minuten, geen pauze

1e rang: € 30.50
kortingsprijs : € 26.50
2e rang: € 24.00
kortingsprijs : € 20.00
3e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50
4e rang: € 11.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.

Radio 1, 26-12-2011

Radio-interview met acteur Jeroen Willems over onder andere Flow my tears
Lees verder


Het Parool, 7-2-2012

Interview met Marleen Scholten: 'Kunstenaars zijn de indianen van deze tijd'
Download pdf


Radio 4, 8-2-2012

Luister naar het radiofragment over Flow My Tears in De ochtend van 4
Lees verder


 

Veenfabriek / Wunderbaum / Paul Koek
www.veenfabriek.nl
regie Paul Koek
tekst Annelies Verbeke
spel en muziek Jeroen Willems, Marleen Scholten, Frans de Ruiter, Pieter Smithuijsen, Walter van Hauwe, Ton van der Meer
scenografie Theun Mosk, John van Oostrum
m.m.v. Asko\Schönberg
Bestel online!
Bookmark and Share