Koninginnenacht

Het Nationale Toneel / Franz Wittenbrink

maandag 7 mei 2012, 20.30
Grote Zaal

  • Informatie
  • Prijzen

De nacht voor Koninginnedag; de mensen dolen met hun koopwaar door de stad en overal op de stoepen verschijnt het woordje 'bezet'. Deze setting koos de internationaal vermaarde regisseur Franz Wittenbrink voor zijn Nederlandse debuut. Wittenbrink trekt met zijn prachtig gezongen voorstellingen avond aan avond volle zalen. In Duitsland wist hij de harten van meer dan 1 miljoen bezoekers te veroveren.

De Nederlandse liederenavond, Koninginnenacht, laat ons zien welke verhalen er eigenlijk achter deze mensen en hun koopwaar zitten. Personages, die we op de een of andere manier uit onze samenleving kennen, zingen over hun leven vol verlangens, hun tragiek, dromen, conflicten en idealen.

Deze bitterzoete avond over Nederlands bekendste nacht, met de acteurs in een onverwachte zangrol, is een aaneenschakeling van bekende nummers. Soms opnieuw gearrangeerd, soms van een nieuwe tekst voorzien. Door de manier waarop deze volksliederen, kinderliederen, popsongs en chansons met elkaar zijn gecombineerd, worden kleine verhalen over onszelf verteld…en krijgen we een geheel andere kijk op koninginnenacht.

duur: ca. 2 uur, geen pauze

1e rang: € 30.50
kortingsprijs : € 26.50
2e rang: € 24.00
kortingsprijs : € 20.00
3e rang: € 17.50
kortingsprijs : € 13.50
4e rang: € 11.00

Dit zijn vanaf prijzen, zo zijn de prijzen op vrijdag en zaterdag 3 euro hoger. Dit geldt niet voor voorstellingen van Toneelgroep Amsterdam. Als u een kaartje bestelt ziet u de actuele prijs.
Het Nationale Toneel / Franz Wittenbrink
regie & concept Franz Wittenbrink
met Anniek Pheifer, Loes Haverkort, Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle, Ali Cifteci, Frans van Deursen, Manoushka Zeegelaar Breeveld e.a.
Bestel online!
Bookmark and Share