bereikbaarheid

Stadsschouwburg Amsterdam
Leidseplein 26
1017 PT Amsterdam


Grotere kaart weergeven

Klik hierboven op Grotere kaart weergeven voor een persoonlijke routebschrijving

Parkeren in het centrum van Amsterdam veroorzaakt veel teleurstelling en ergernis. Overal geldt betaald parkeren tot 24.00 u, ook op zondag.  Wij adviseren u daarom met het openbaar vervoer te reizen.

GRATIS OV
Staat het GVB-logo op uw toegangskaart of e-ticket? Dan kunt u gratis gebruik maken van stadsbus en tram, vanaf 3 uur voor tot 4 uur na aanvangstijd van de voorstelling (bij avondvoorstellingen tot de laatste normale dienst, m.u.v. de nachtbus).

Openbaar vervoer
Op het Leidseplein stoppen de tramlijnen 1, 2, 5 (ca.10 minuten vanaf het Centraal Station) en de lijnen 7 en 10 (ca.7 minuten vanaf metrohalte Weesperplein). Daar stoppen ook de buslijnen 170, 172 en diverse streek- en nachtbussen.

Met de fiets
Er wordt op en rond het Leidseplein streng toegezien op het juist parkeren van de fiets. Parkeert u uw fiets niet in de daarvoor aangegeven vakken of op de fietsboot, dan is de kans groot dat uw fiets wordt weggeknipt.

Met de auto
route 1 
Vanuit alle richtingen A10 volgen en afslag S105, Jan van Galenstraat richting centrum nemen. De weg loopt over in de 2e Hugo de Grootstraat. Bij de verkeerslichten voor het water, rechts afslaan de Nassaukade op (Centrumring S100). Bij de volgende verkeerslichten linksaf de Rozengracht op en meteen weer rechts de Marnixstraat in. Parkeer in de Europarking of aan het Raamplein. Vanaf hier is het nog vijf minuten lopen naar het Leidseplein.

route 2
Vanuit alle richtingen A10 (ring Amsterdam) volgen en afslag S106 (Osdorp) richting centrum nemen. Aan het einde van de Overtoom rechtsaf voor de parkeergarage Byzantium of linksaf naar de parkeerplaats aan de Nassaukade. Vanaf hier is het nog twee minuten lopen naar het Leidseplein.

P
arkeren
In het centrum van Amsterdam geldt overal betaald parkeren tot 24.00 u, ook op zondag. Op circa 300 meter van het American Hotel ligt aan de Marnixstraat, ter hoogte van het hoofdbureau van politie, de Europarking, een ruime parkeergarage. Iets dichterbij, maar minder groot, is de parkeergarage onder Byzantium op de Stadhouderskade (parkeeradvies).

Theater Parkeren Holland
Speciaal voor uw theater bezoek, een vooraf te reserveren gegarandeerde, veilige, op de begane grond gelegen parkeerplaats (inrijhoogte 2,5m) op 2 min. loopafstand van het theater.
Geopend vanaf 2,5 uur voor de aanvang, tot 1 uur na het einde van de voorstelling; persoonlijke ontvangst & begeleiding dus tevens ideaal voor minder validen, jonge en/of oudere bezoekers.