huisregels

Voor alle bezoekers van de Stadsschouwburg gelden de Algemene Bezoekersvoorwaarden VSCD (pdf). De voorwaarden kunnen ook opgevraagd via info@ssba.nl.

Kom op tijd
De tijd op uw toegangskaart is de aanvangstijd van de voorstelling. Zorg dat u minimaal 5 minuten voor aanvang van de voorstelling aanwezig bent i.v.m. garderobe en placering. Laatkomers kunnen niet meer tot de voorstelling worden toegelaten. Vaak kunt u na de pauze alsnog in de zaal plaatsnemen. Restitutie van toegangsgeld is niet mogelijk.

Beeld- en geluidsopnames
Voor het maken van beeld- en geluidsopnames moet van tevoren toestemming zijn verleend.

Mobiele telefoons
U wordt verzocht uw mobiele telefoon en andere telecommunicatie apparatuur tijdens de voorstelling uit te schakelen.

Leeftijdsgrens kinderen
Stadsschouwburg Amsterdam behoudt zich het recht voor bij jeugdvoorstellingen geen toegang te verlenen aan kinderen die niet voldoen aan de leeftijdsgrens. Ook bij andere voorstellingen kunnen wij te jonge kinderen niet toelaten.

Kassa / kaartverkoop
De kassa is geopend van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur, of tot aanvang voorstelling. Op zon -en feestdagen is de kassa vanaf 2 uur voor aanvang van de voorstelling geopend.

Telefonisch zijn we te bereiken van maandag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur op nummer 020-6242311.

Gereserveerde kaarten dienen binnen een week te worden afgehaald. Onbetaalde reserveringen worden niet tot op de avond van de voorstelling vastgehouden.
Kaarten kunnen worden thuisgestuurd of klaargelegd aan de avondkassa  als u betaalt met een eenmalige machtiging of met een creditcard (Master of Visa). Hiervoor wordt een eenmalig bedrag van €2,50 in rekening gebracht.

Via de website kunt u 24 uur per dag kaarten kopen. U kunt zelf uw plaatsen uitkiezen. Kaarten kunnen worden opgestuurd of u kunt ze zelf uitprinten. Er kan betaald worden met iDeal of creditcard (Master of Visa). Er wordt €0,75 per kaart in rekening gebracht als u zelf uw kaarten uitprint, voor opsturen van een bestelling wordt €1,00 extra in rekening gebracht.

Bij uitverkochte voorstellingen worden vanaf een uur voor aanvang volgnummertjes uitgedeeld aan de kassa voor de wachtlijst. Vanaf ongeveer een kwartier voor aanvang worden de laatste vrijgekomen plaatsen doorverkocht.

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden teruggenomen. Mocht u onverhoopt verhinderd zijn en geen gebruik kunnen maken van uw kaarten, dan kunnen deze tot een dag voor de voorstelling aan de kassa worden geruild voor een andere voorstelling, of ingewisseld voor een tegoedbon. Hiervoor wordt €5,00 per kaartje in rekening gebracht. Voor schouwburgpashouders kost deze service €2,50.

Bent u uw kaarten kwijt, dan kunt u aan de kassa duplicaten krijgen. Hiervoor wordt €2,00 per kaartje in rekening gebracht. Voor stadsschouwburgpashouders is deze service gratis.

Rondom de voorstelling
Uw toegangsbewijs is vanaf  3 uur voor tot 4 uur na aanvang van de voorstelling geldig als vervoersbewijs in alle trams en stadsbussen van het GVB.

De tijd op het kaartje is de aanvangstijd van de voorstelling. U dient dan op uw stoel in de zaal te zitten. Houdt u er rekening mee dat er tijd nodig is na binnenkomst om langs de garderobe,de kaartcontrole, de toiletten en naar uw plek in de zaal te gaan.

Als de voorstelling eenmaal begonnen is, wordt u niet meer tot de voorstelling toegelaten. Dit verstoort de concentratie van de artiesten en het publiek te veel. In de meeste gevallen kunt u pas na de pauze alsnog in de zaal plaatsnemen. Bij te laat komen vindt in geen geval restitutie plaats.

Voor slechthorenden is er in beide zalen een gehoorversterkingssysteem. U kunt hiervoor in de garderobe een ontvangertje halen. Er is een versie voor mensen met gehoortoestellen, en een versie met een koptelefoontje.

Bij de garderobe zijn tevens toneelkijkers verkrijgbaar.

Beide zalen beschikken over twee rolstoelplaatsen, die met een lift te bereiken zijn. Deze plaatsen zijn niet online te boeken. Neemt u hiervoor contact op met onze kassa.