hoofd financiën (m/v)

De Stadsschouwburg Amsterdam is een prominent centrum van theatercultuur in Nederland. Er vinden jaarlijks zo’n 400 voorstellingen plaats. Deze voorstellingen worden gepresenteerd in één van de mooiste theaters van Nederland gelegen aan het Leidseplein in Amsterdam. De Stadsschouwburg levert een bijdrage aan verschillende belangrijke internationale festivals, zoals het eigen Julidans (het internationale festival voor hedendaagse dans) en het Holland Festival en is het huis van Toneelgroep Amsterdam, het grootste theatergezelschap van Nederland. Daarnaast heeft de Stadsschouwburg een groot café-restaurant in huis.

Voor onze organisatie zoeken wij per direct een
hoofd financiën (m/v) voor 28,8 uur per week (0,8 fte)

Als hoofd financiën ben je verantwoordelijk voor de inrichting van de financiële administratie en de correcte verwerking van mutaties daarin. Je stelt (meerjaren)begrotingen op en bent verantwoordelijk voor periodieke en incidentele financiële rapportages waaronder de jaarrekening. Je geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling financiën.

Wat verwachten wij van je?
Je bent pro-actief wat tot uiting komt in het doen van voorstellen ter verbetering van de financiële administratie, de rapportages, financiële processen én het gevraagd en ongevraagd advies geven aan de directeur of andere leidinggevenden. Het vertalen van het beleid in financiële overzichten is je niet vreemd. Daarnaast heb je kennis van bedrijfseconomische processen en hoe deze vorm te geven. Je bent secuur, haalt deadlines en werkt efficiënt.
Als leidinggevende heb je al de nodige ervaring en vindt je het leuk om medewerkers te stimuleren en te betrekken bij de afdeling en de organisatie als geheel.
Je hebt een HBO-opleiding op het gebied van financieel management/controlling of vergelijkbaar plus daarnaast minimaal drie jaar werkervaring in een vergelijkbare functie. De Stadsschouwburg werkt met Accountview en we gaan ervan uit dat je dat pakket goed beheerst. Daarnaast heb je affiniteit met theater en de voorstellingen die de Stadsschouwburg brengt. Ervaring met horeca strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij? 
De Stadsschouwburg is een dynamische werkplek en de functie van hoofd financiën bij ons theater heeft een veelzijdig karakter. Er is voldoende mogelijkheid tot ontwikkeling en zelfontplooiing. De functie is ingeschaald op schaal 9 van de CAO Nederlandse Podia (www.caonederlandsepodia.nl).

Geïnteresseerd?
Denk je geschikt te zijn en voldoe je aan onze verwachtingen, dan nodigen we je uit om vóór 20 december per post of mail (vacatures@ssba.nl) een sollicitatiebrief plus C.V. te sturen naar Stadsschouwburg Amsterdam, t.a.v. Melle Daamen, directeur, Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam.
Er wordt geen telefonische informatie verstrekt. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.